abr 25 2008

Associació

Publicat per

En el transcurs de l’any 2004, i en ple procés de restauració del Campanar d’Esparreguera, neix l’Associació d’Amics del Campanar (AAC), creada a petició popular i amb l’objectiu de conservar, difondre i promocionar culturalment l’edifici del Campanar d’Esparreguera, edifici històric del segle XVII, datat el 1636, any en que van finalitzar les obres de construcció.

El Campanar d’Esparreguera fa 63 metres d’alt, és el segon més alt de Catalunya després del de Valls, de 74 metres, tot i que aquest es va finalitzar dos segles després més tard, el 1897.

La família Rigol ha tingut cura del Campanar des de l’any 1902, i actualment és la família Teruel-Rigol qui continua amb aquesta tasca, organitzant i portant a terme les visites guiades i donant a conèixer el nostre Campanar allà on anem. Fins avui dia ja som 5 generacions de família les que ens hem ocupat del nostre estimat Campanar.

La creació d’aquesta Associació representa una nova etapa en la gestió del Campanar, ja que fins al moment, tot i estar protegit per l’església i l’Ajuntament d’Esparreguera, passa moltes dècades quasi mort i tancat al públic. La reobertura i la creació d’unes visites guiades fa que el Campanar comenci a prendre vida i a ser visitat per molta gent, sigui per part dels habitants de la vila, com per estudiants d’intercanvi (a través de les escoles locals) com per nouvinguts, (gràcies a un programa d’integració que porta a terme l’Ajuntament) o per qualsevol persona que ho desitgi.

És gràcies a totes les visites i a partir de diferents activitats que, l’AAC comença a participar en els actes que es porten a terme a la vila i a donar-se a conèixer. Realitza activitats com repicades de campanes, jornades de portes obertes, visites nocturnes a l’estiu etc.

Fins a dia d’avui ens han visitat unes 6.200 persones, i cada any anem pujant, ja que cada cop la gent ens coneix més i tenen més interès per conèixer el nostre patrimoni i l’emblema del nostre poble!

Desactiva els comentaris